Kartanolla Huhuiltua!

 Nurkantakkaa tai muute vaan kaikkea kuultua. kARTANON ISÄNNÄN KUULEMAA TAI paikalliset toimitajat  käyneet kertomasa. Meiän omat toimittajan platkut kertoilee jos rahhaa lähettää omat uutisessa. Juttujen hinta neuvottelut on vielä kesken. Meiän talousvastaava haraa hiukan vastaan.Sitoutumaton julkasu. Ajattelija ainut sitoutunu muoriin.
 Nummero 2
Tulevan viikon sää toinen virma sanoo sataa jonnin veran toinen ois sitä mieltä ehkä ei ihan niin paljon. Hellettäkin melkein on luvassa, enne puhutii heinäpouvista. Jää katottavaks. Varmin konsti on edelleen sormea ulos ikkunasta..

Tänään tehää poronkäristyst                            Urheilua           Viikon kuva


Viikon juttu: Mistä sika pahoittaa mielensä?

- Kinkkukiusauksesta.

Ajattelijalta

Ajattelija on taas viikon tiiraillut uutismaailmaa raapinut päänuppia saanut tikkuja molempiin viis piikkisiin virheitä töksiväänkirjoituskoneen apuvempaimiin.. Uutisista sen verran, sen verran että smat aiheet hallittee maailman uutis tilastoja. Ennää siitä tauista ei kirjotella kun kerran viikossa.. Kuljen silti lappu naamalla vaikken kuljekkaan oikeen missään.. Ihan koiruuttaan tuikkaan nästyykin suun eteen kun eeki tai Mönttösen Rauha (78 v) poikkesi. tuvan puolella. Rauha siitä pillastu ja säikähti niin kauhiasti jotta ei uskaltanu liikahtaakaan. Muori oli tehny hernesoppaa joka oli ruisleivän kanssa tehny tehtävänsä.. Rauha kauhun vallassa mutisi "jotta onko tuolla ajattelijalla pahakin tauti kun tolleen liinaa pittää ja korisee kovasti. Haiseekin jo ihan kuoleelta raadolta.." Se siitä mutta viime viikon uutisissa on ollu neljä kirjainta., ei kuitenkaan tuo viinakauppa. Vaikka tärkiä se on tuokin virma.. Otetaan uutisista irti mitä saaan. Toiset enempi toiset vähempi. Kattokee tv:stä tai lehistä löytyy tarkemmin.

.


Toiset oottaa kaiholla tulevaa kesää.
Toiset oottaa kaiholla tulevaa kesää.

                                                                                                                                                                                                               äHKÄMÄN PAARISA

 (Mainos)
(Mainos)

Hokjs.! Lisäys uutiseen vaahtoavaa viime julkasussa                                                       

Meiän toimittaja innostu testaamaan vaahtojuttuja laajemmalta 

alueelta joka     paikassa kuulemma sama ropleema, oluet vaahtoaa

Toimittaja oli sitä mieltä että pitäs laajentaan vaahtotutkimusta

 kuulemma ihan lapin perukoille asti. Tutkikoon mutta omalla kustannuksella. 


Tiesikkö että Agricola ei ollu mikään jonninjoutava ukko.Tutustu kuulemma oppi-isäsä Lutteriuksen pöydässä oluven saloihin. Sillo olut oli veden korvike oli hykieenisempääkin kuulemma.kun vesi. Olut oli juoksevaa ruokaa, nyt juoksettavaa ruokaa ainakin vessaan tai nurkantaa., olihan tuo sillo lääkettäkin. (Lari Lukkarila) Mikä kumma että se on menny pilalle nykyaikana. Saattaisi ussein ottaa veen sijasta.. Sanonta oli"Juotiin ukon vacka, siellä juopui ucko sekä acka"


    Papparatsin ottama salakuva naapurin isännästä palaamasta aamuyöstä kottiin nelivedolla. 

Viikon Ruokavinkki

Poronkäristystä

Tänään meiän kokki on ollu hurjassa veossa. Sai pikkusen ylimäärästä ja aatteli jotta hämpä tekee käristystä. Meiän kokilla on monen vuuen kokemus poronaivoista koparakeittoo siis päästä jalkoihin. En ou kuullu vielä että sarvista vois värkätä jotain paitti sitä jauhetta., miehet kyllä tietää, kysykää isoilta pojilta. Ollaan suuri ruokasia joten ohje on pienennetty parille pikkunälkäselle:

Poronkäristys sulatettiin ja runsaassa ei kuitenkaan ajattelijan nyrkin ehkä muorin nyrkin kokone pala. Huomiona että tässä menee six päkki karhua tiiätte mitä se on en selittele enmpää. Muori ihmetteli mihin tarvitaan selviää kyllä.

 Tietennii  perunat kuoritaan ja pilkotaan valmiiksi, ranne kipeytyy eka karhu aukastaan. Ranne alkaa taas joustaa. Kunnon pannulla v oi tirisee ja käryliha ruiskastaan siihe. Toinen karhu aukastaan. Kuuma tuli kun paistellaan lihaa. Voi kokkeilla jos on juonu karhun niin jo ranne on vapautunu  voi pienellä liikkeellä sekotella lihoja. Alkuvaiheesa lisätään pikkusen sipuli.a. Kuoriminen itkettää ja perunan kiehuma vesi haittaa aukasemme kolmannen pullon, karhua.. Nyt sujuu jo paljon paremmin olo alkaa kevenee, tuntee ittesä jo Kari Aihiseksi.Lihat on ruskistunu ja sipuli kuullottunu lisätään yks pullo karhua tällä kertaa se menee lihojen haudutukseen, sekaan voi ruiskauttaa muutaman pippurin ja suolaa maun mukkaan.. Vähän.Kansi päälle ja antaa hautua miedolla lämmöllä. Aikasa. Potut jo valmistuneet ja veden kaadon jälkeen taas tulee tuskasen lämmin viides pullo karhua aukiaa aika rapsakkaasti. Potut nuijitaa ei nyrkillä vaan sellasella survimella.. Voita sekkaan hiukan sipulimaitoa. (vaihtoehtona sipulin voi kuulottaa aikasemmin voissa ja sitten lisätä ilman maitoo muussin sekaan.Suola maun mukkaan. Nyt huomataan että  jäljelä on yksi pullo enää karhua siksi juomme sen pois. Kattaukseen laitamme pöydälle hiukan havuja emännät tykkää siivouksesta. Lisukkeena tarjomme suolakurkkua ja puolukkaa. Entä juomaksi. Vain ruttotautinen ottaa vettä. Viksuina olemme varautuneet tällaiseen juhla ruokaan ja ostimme mäyräkoiran.. Bon Appetit, sanos ranskalainen.

Tarttet:

N. 1 kg Poronkäristystä

2 Kpl sippulia

1 Six pack karhua

n 700 g pottuva

Nokare voita

Suola ja pippuri hyppysellinen

Lisukkeena suolakurkku ja puolukka survos


Tietoksi:

Kuplasen tiekokkous on Möttösellä sanotaa noin 3 viikon kuluttua. Möttösen Alli lupas keksi tai näkkäri kahvit, miten sattuu olemaan. 

Esillä on tiiätte kyllä taas kymmenettä kertaa kai puh.joht valinta. muitakin asioita pitäs jutustella mm.kassa näyttää tyhjää ja pitäs tuo opintomatka tehän Kuparisen paariin kylälle. Tie asioissa.

Terv puheenjohtaja 


ILMOITUKSIA OSASTO

Vaihossa skota velisian vasen takalyhty, Uusi. Ajattelija vaihtaa kahvipakettiin ilmottele jos tarviit.


aJATTELIJA VAIHTAA 16 LITRAN ISTUMA ÄMPÄRIN (marjastajalle) KAHVIPAKETTIIN, ILMOTTELE JOS TARVIIT. (vihriä)Urheilua

Maratooni kisat

Vieräjärvellä piettiin maratonkisat. Matkoina oli muutamia matkan tynkiä sen mukkaan miten kukin jaksoi liikahtaa paikaltaan. Kisoissa oli sattunut pieni tekninen kömmähdys paikallisella urheiluseuralla Vieräjärvepukamilla. Olivat unohtaneet  ilmottaa kisasta missää, ja niin ainoat osallistujat olivat järjestäjien sukulaisia joita saatiin raahattua paikalle. tuplasti

400 m kusiaispolku juoksu voitti Hötösen Jussi  ajalla 17 min, söi eväät välisä

Toisnen matka 150 m enempi ei jaksanu Tauno ja Lyyli Matikainen ajalla 23 min.

Vieräjärvi 01.06.-22 

Ruisrääkästä Helmi Ylävonkaus 01.06.2022

Ruisrääkän raveissa oli suuren urheilujuhlan tuntua kun paikallis killereissä oli ollu suuren urheilujuhlan tuntua pattipolvisten sarjasa,( ei talon emänten) oikea paikallis derby. Matisen ja Lärvälän tammat oli ottanu yhteen.. Kova kisa selvis vasta isäntien juoksun jälkeen parin, mailin matkalla. Oli selvinny Lärvälän isäntä oli pölliny Matisen hevos auton pensat päästäkseen kottiisa. Pattipolvisten sarjasa tamma Yläruunu sai ajan alle kymmenen tosin lähti jo paljo enne kello yheksää kun kisa alko vasta 10 Toiseksi tuli tamma Pulska tyttö sekin meni alle kymmenen hiuka myöhästy lähöstä, oli just vetämässä apetta. Kolmanneksi tuli ruuna Vastaleikatta, jäi kolmanneksi tikkien hiukan auetessa. Palkinnot oli KIsan mukaset paikallinen kauppias oli lahjoittanu Ekalle yhen paketin juhlamokkaa. toinen sai kaks ja kolmas 3 . Niitäkään kukaan ei ois tahtonu ottaa, olivat parivuotisii jo.

Ravi toimittaja Helmi YlävonkausViikon kuva:

Eläkkeelläkin pitää painaa hommia.Ainasta vahtimista.

Pikku Uutine:

Kuljetuspuolella huhutaan jotta jokui kuski ois ollu epärehellinen ja menny syömään kuormasta. Meiän oma kuljetuspuolen asiantuntija oli sitä mieltä jotta huhu ei pie paikkaasa. Ei oo mahollista kerra kuski oli just ottanu kuorman Lievosen navetalta, lietelantaa ollu menossa Rypsänlahen puhistamolle. Huhu oli lähteny liikkeelle kun Jalmari kuski oli kopsautellu eukon laittamia eväitä lennosta hampaien väliin. Jokui oli nähny ja tehny virhearvioinnin. Polliisit tutkii kuulema asiaa ja ottaa näytteitä jalmarin leivistä.

SEURAAVAA JOS BUTJETTIA RIITTÄÄ TULEE 13.06

Flag Counter