Kartanolla 
Huhuiltua!         Nummero 3

Nurkantakkaa tai muute vaan kaikkea kuultua. kARTANON ISÄNNÄN KUULEMAA TAI paikalliset toimitajat käyneet kertomasa. Meiän omat toimittajan platkut kertoilee jos rahhaa lähettää omat uutisesa. Juttujen hinta neuvottelut on vielä kesken. Meiän talousvastaava haraa hiukan vastaan.Sitoutumaton julkasu. Ajattelija ainut sitoutunu muoriin.


Elintason voi mitatata monella tapaa
Elintason voi mitatata monella tapaa

Viikon varrelta!

Viime viikko on ollunna uutismaailmassa  aika lailla saman moinen. Ajoin oikein ihmetyksen sormi menee hämmästyksen suuhun miten jaksavatkin nämä oikiat immeiset jotka kirjotteloo asioita saadakin tekstiä aikaiseksi vai onk niin jotta met olemme niin vähä sieluisia jotta emme huomaa moista. Tuostakin naapurin isännästä joka tonkii toisten pesiä kirjotellaan ja arvuutellaan jos jonnin moista. Tauti kiemurat alkaa jo hiukkasen tasapainottumaan, Kun kahtelee kaupanovesta sissään huomaa jotta aika normaalia on. Kävimmä putiikissa sisätiloissa laput naamalla, kattovat kuin ufoja taivaalla, ei tajunneet kartanon isännän tautien takia pitävän. Ihmetelkööt,piän vastakin. (enenkin oun pitäny.)Näin se elämä normalisoituu, Kohta jo kengurutkin kun hyppii kadulla se on normaalia. Yhen lupaan että aJattElijA ei oo koskaan normaali. Jos näette hieraskaa silmiä. tai se on painajaisunta. Terv AjAtTeliA


maksettu mInos

KULTURELLIA

Ajatelija kävi kuuntelemassa

Jossain pamahti soimaan paikallisen kylä sekstetin (ei oo sitä mitä luulette) iltane soitto. Olivat harjoitelleet, usseimpia kappaleita, joita ajattelijan korvalla kuultuna tuntu jopa että oli soitettu pitkään yhteen, kuiskasin muorille jotta on tainnu mennä edellisenä yönä jopa kahteen. Alottelivat äänten avauksella niin luulin, ,takanta kerrottiin jotta kyseessä oli sellanen intro, sitte alko vasta niin jumalaton meteli. Oli kuulemma meren aalloilla niin tiesivät muut, myrsky tais olla säveltäjällä. Muitakin merellisiä kappaleita siinä illan aikana kuultiin. Puolivälissä tuli odotettu tauko pääs veen heitolle lähimpään pensaikkoon, siellä olikin jonoa ei veen heiton takia oli muuta joka kiersi hermoja leppuuttamassa. Just kun sain kahvin kissaa veettiin hännästä ja korsetti alko uuvelleen.Soittajat oli vaihtanu asut ja teema jatkui merellisissä merkeissä. Kaiken kaikkiaan elämys oli ihka hyvä, puska juoma vaan loppu kesken.. Kylällä kyllä kaivataan moisia rientoja. Ens kerralla mulla varmaan on töitä, ei pääse.


Viikon juttu

Naapurin isäntä osti ikeasta koottavan kesämökin

Tekstari Palsta

Mistä kummasta se johtuu ettei ajattelija saa sitä kissaasa kuriin. Käy jatkuvasti mouruamassa meiän ikkunan alla. Just illasta ku pitäs nukkua se mourunta alkaa.  


Eikö Mähöne vois pitää perälautansa kiinni kun ajelee keskellä kylää, emännän pyykit haisee ja näyttää siltä itteltään kun kuivailoo pyykiä ulkona, Ett itekään tykkää nukkua yötäs pa..... hajusa, tai mistä mie tiiän vaikka tykkäsitkin , minä en. 


Kukasia haluaisin antaa puisto konsertista, hyvin soittivat ja yleisölle kiitos hartauvesta millä kuuntelivat ja olivat hiljaa. Miesväkikin ei örveltäny hulppeasti jatkuvasta liikennehtimisestä pusikoissa. Ens kerralla elkää juoko kahvia niin runsaasti. 


Urheilu

Kepin Heiton piirimestaruuvesta heiteltiin  kylän tekonurmen viereisellä alueella. Juoksuratana käytettiin kätkyttien  sora pätkää. Tulokset oli piirin kovinta tasoa.

Sekaryhmä 15 v  Mähösen Heikki  tempas keppiä  21 m. 2. Mähönen Sohvi 19,20  ja 3. Herasen Pete 17,48.

Miehet 18v Romppasen Leevi 27,14   2. Pöntyän Paavo 25,97 ja 3  Mähönen Taavi  24,40.

Miehet 25-35v  Mähönen Jomppe   42,34   2.  Kuitusen Eero   38.67 ja 3 Herasen isä Juurakko 29.36

Naisten sarjassa  Oli 2 Kilpailijaa ikää ei saanu laittaa mutta painavat kumpikin yli  80 kiloa.  Mähösen  Hulta  tempas naisten piiriennätyksen

42,97. Toiseksi omalla ennätyksellä 41,12. 

Miesten yl 70 sarjassa Kuorilaisen Taneli tempas vahingossa naisten kepillä  25,02m  Toista heittoa ei kestäny heittää  Paremmin ei menny Roonisen Severillä  joka sai nuorten keihään lentämään jopa 18.35.

Taso oli kova kisoissa. Seuraavat heitot kepillä tehään parin viikon naapuri kunnan keppi karnevaaleissa.. Siellä on keppi ratsastuksen piiri kisat samaan aikaan.

07.06 Kukkalan kenttä RK


Viikon Kuva

Jonkun se täytyy kuria pitää

Vaihdetaan 

Kuulumisia jos sattuis olemaan tietoa korvasienipaikoista. Kohta alkaa oleen jo myöhäsä.


Valmiissa maailmassa turha hässäköidä, Joskus hyvä ottaa rennosti!!

Viikon ruoka vinkki

Kokki päätti rustata Shorizo keittoa. Tässä niinkuin edellisessäkin ruuassa mitat on silleen unkefäär mittoja. Mututuntumalla tuikattuja, elkää hermostuko, Raakaaineet on ihka oikeita. Joitakin aineita ei välttämättä näy ruoka-aineksissa, niinku tiiätte tärkeitä ovat valmistusvaiheessa.

Paikallisessa k-Kaupassa oli tarjouksessa Shorizon makkaraa paketti. Makkarat pilkotaan samalla myös sipulit pannulla voin kanssa reesataan 
  Kaalia uutta 1 kerä pilkotaan ja kattilaan ( miel pieni, ei oo tarkotus ruokkia koko kylää. )   Punajuuria pari(2) pilkotaan ja kattilaan, tuoreet hyvä kuoria..          Vettä n 1-1,5 Litra,   
  Tässä vaiheessa hyvä ottaa ns kaatoryyppyy, johan sitä on kaadettu kattilaan tavaraa, jos tuntuu ylivoimaselta kannattaa ottaa toinen heti perään.                                                                Pippuria, Valkosipulia Lipstikkaa, suolaa,  jos ei ole lipstikkaa niin voi tuikata pari lihaliemikuutiota sitten ei suolaa, Makkarat sekaan, Jos haluaa niin voipi laittaa perunoita porkkanaa ja lanttua kuutioina. Tässä vaiheessa taas kaatoryyppy, Oottavan aika on pitkä.Välillä maistella tuliko tarpeeks tulista, jos tuntuu laimealta voipi tuikata cliliä hiukan tai chilipaprikaa, jo alkaa huomaamaan maun, kaatoryyppy tulee tarpeeseen.

Tarjoiluun lisukkeena kannattaapi ottaa Smetanaa, Punaviiniä Valkosipulipantonkia,                                                                                         Jos kaupassa on tarjouksessa possun suikaleet niitä ruskistat ja jätät shcorizon makkaran pois ja tulee Borssikeitto, hiukan hifistelyä.Kansainvälisiä makuja.


Sää kuva

lahen toimituksesta just osu kesken rillauksen.

Vaihdetaan 


Skoda felisian takavalo juhlamokkapakettiin. Takavalo on uusi ja mielellään kahvikin sais olla. Ollaan yhteyksissä.


Viikon Motto

Löytääksesi minuutesi kaiva vähän syvemmältä, unohda peiliin katsominen.


Yksin ja yhdessä.

Kaikki outo muo ahdistaa, sydämein sais asentaa laitteen  joka kulkuamme tahdittaa.. Elämän meri ympärilläin velloi, Koskaan surua tuntenut en.

Rennosti osasin kaiken ottaa, tilit ennakkoon kottaan. kaiken tuhlaan  itseeni tuonkin uhraan, nyt maksaa kaikesta saan. Kaiken menetin, Aurinkoa saanut en.

Jälkikäteen kaiken hyvin muistan, Vieläkin vahinkojen takia alamäkeä luistan. Laskut pyynnöt laatikossa oottaa, Mulle tärkeintä löytyi muitten parista. 

Syksy tylee elämään tähän, jaksa oottaa suo edes en vähän. Korjaat viat mun, tahdon olla ainiaan vain sun. Elämäni kerralla muuttui, kaikki muikä puuttui, kohdalleen sain.

Yhteen tahtiin kuljemme nyt, Vauhti on sama molempien jalkain, Tästä alkain paperipinot pienenee, aurinko paistaa , kaikki mitä teet, elämältä maistaa, onnen alan hissukseen haistaa.
kirj. eeki pakotti nimim ulpukka Tv ja muuta ohjelmia: 

Jokunen uusinta menneeltä keväältä, 007 elokuvia, yleisurheilua, Paljo ois elokuvia intiana jonesta, kotimaisia aina yhen jälkeen, eikä mitään uusia.Katottavaa riittää monen kanavan verran. Kattokee kaikkia jos jaksatte.

Kartanon kulmilta viikon sää

Kartanolla kuiskittua on  jotenkin epäkypsä nimi jos keksit hyvän pistä tuleen ehdotusta.Jos on omia runoja tai jotain ehdotuksia kuvia paas laittain tulemaan. 

Seuraava ilmestyy   24.06

Flag Counter