Ei mitää tolkkua.

Istuskelin pöyän äärellä (harvoin istuskelen). Kattelin ulkona vonkuvaa tuulta. Puut siinä heilahteli sinne sun tänne, harvemmin tänne. Ei ainaskaa kertaakaan osunut. Miks ois pitäny osua. Mitä järkee sen oin ollu viskoo tai heilutella puita silleen että ois ajattelijaan osunut. En tietääkseni oo mitään paha sille tehny.Ei mitää tolkkua. En muutenkaan käsitä mikä kumma nautinto tuolla tuulella on noita puita keinutella. Tuskin nukuttaakaan niitä, lähtee joskus julmettu vinkuna puista, ei siihen ääneen kukaan nuku, tai heiluttelee aikalailla luokille puita. Kokeilkaapa ite nukkua sillee että joku taivuttaa teitä vähä väliä 20-30 asteen kulmaan, ei mitää tolkkua. Ajattelija ymmärtäis jos ois sellasta pientä hiljasta keinuntaa, mutta tuollasta älytöntö rykimistä vähä väliä, jotai rotia tuulellakin sais olla

.Siinä istuessa ( harvoin istun) kattelin tuota tuulen vaikutusta, huomasin ikkunasta kurkkiessa sateen lomasta roskien lentelevän ympäriinsä pitkin kartanon pihoja. Aika raukkamaista viskoa noita roskija tuolla pitkin pihaa. Luulis hiukan tajuvan mikä homma muorilla on ollu kerätä roskia kasaan ja kuskata kärryillä tallin taa. Nyt tuo ruoja keräilee sieltä heitellen taas pihalle. Turha sille on tässä lasin takaa nyrkkiä puia, ei tottele kuiteskaa. Sen verran tunnen , jotta aika jääräpäistä porukkaa koko tuuli. Mikä kumma into sillä on tehä tuollasta pientä jäynää koko ajan, jotai outoo nautintoo se siitä saa, millo heittelee risuja pitkin maita ja mantuja. Viime syksynäkin ois ollu hiuka kiirus kaupalle, eikös tuo ruoja keksi kaataa jus yhen puun tielle. Ota kiltisti saha käteen, naapurin isännälle soitto jos tulis jelppii, ja mikäli ekin tunnen oli kalsongit jalassa kaikkine vauhtiraitoineen emannukasen tuhistessa siellä kans moista asua. Siinä meni oma tovi kunnes eki ehti raktorin kanssa repimnään rungon pihaan. Mikä sotku siitä tulikaan ennen kuin paikat oli siivottu ja puut liiterin kulmassa kuivumassa.Ei mitää tolkkua.

Istuskelin miettimässä (harvoin istun), täytyy olla tätä nykyajan vapaata kasvatusta tekee tuo tuuli mitä lystää. Ei paljo kuuntele vnhempia ja kokeneempia. Olkoon ja touhutkoon. Jatkan istumista (eelleen sitä mieltä harvoin istun.