Kärpänen

Päivänä jos toisna kuljin voissa. Mitä ne minua huiskii , minulle pienelle kärpäselle tuiskii. Minähän päivät pitkät tässä lennän, vähän silloin tällöin aloitan surinan. Eikös koiratkin pidä sen kovan päiväsen murinan, välillä leuat loksuu , koittavat kiinni suihin ottaa jos vähän lennän , surisen.

En ole koskenut edes lastenne pottaa, saati istunut aina teidän keskellä ottaa. Mitä pahaa minä olen teille tehnyt. Minähän tässä päivät pitkät lennän, vähän silloin tällöin aloitan surinan. Usein yöllökin hiukan lentelen, tulee rumia sanoja ja valot syttyy, alkaa taas sen hurja viuhtominen, Isäntä reuhtoo, emäntä lätkällä veuhtoo. Kummia harrastuksia yöllä minähän pikkuisen lennän ja surisen..

Kuten tiedättä vaikka ette siedä pakko on joskus siipiä lepuuttaan niinpä laskeudun lähimpään paikkaan, Voihan se olla nenä tai poski, usein korvan lehti hauska kohta. Kovin on herkkiä kohtia jalat iholle osuu, heti joku nousee , alkaa hosuu. Kädet heiluu, huudetaan kovaa, haetaan jotain lätkää, pieni rulla lehden pätkää kelpaa. Onnistun menee piiloon, rauha huoneeseen palaa, halataan toisiaan salaa, käydään uudestaan petiin. Kohta piilostani palaan, minähän vain lennän surisen jalkani iholle lasken, kaikki jatkuu taas kuin äsken.

Ymmärtäisin jos oisin serkkuni sontakärpänen, tehtävä on toinen kuin minun, hän lentelee pörisee mielellään navetoissa paikoissa jotka ei aina puhtaudella kiitä. Heitäkin tarvitaan jos ei muuta niin ihmisille liikuntaa suoda. Heillä vaarat toiset hurjat, vaativat tarkkana oloa, olosuhteet kurjat, ei mihin jalkas laskis, liimapapereita viritettyä, huonetta eristettyä, siitä maksettu vaarallisen työn lisää, serkut vain lentää ja vähän pörisee.

Minähän oon sisäsiisti, tuskin siipi mitään likaista edes viisti. Ymmärrän jos ihminen suihkussa ole käynyt, iho tuskin puhdas, siihen sitten jalkani lasken. Onko vika mun, likaa jalkoihini karttuu, lennän ja pörisen, jalkani voihin tarttuu. Onko vika mun.

Usein käy huonosti, ihminen lätkään tarttuu ja läps.............

Onneksi olen huolehtinut jälkikasvua varttuu.