Käsin kosketeltavaa

Kuuntelin radioota eräänä iltana (harvoin kuuntelen) satuin jotain jutusteluaturhuuspäissäni kuuntelemaan. Läpisivät jotain jonninpäiväistä juhlista , juhlien jälkitilanteista, siinä iski korvantaukseen, olin kyllä pessy ne ja ei ollu märät. Toinen alko riipasevasti kertoa jottain surullista juttua ja kerto kun "tunnelma oli käsin kosketeltavaa,"
Siitä hän aivot riemastu valtavasti, vai oli tunnelma käsin kosketeltavaa, Millastahan on jos tunnelma on niin tiukkaa ja kovaa että sitä voi noin hipelöiä. Onkohan sama juttu kun puhuvat hernerokka sumusta. Ei nimittäin oo koskaan kohalle sattunu tuo sumu, talteen oisin ottanu jos sellainen ois etteen tullu. Ilmaseks ois saanu vuuen hernekeitot pakkaseen. Minkä näköset tiet ois luisteltais hernehien päällä.
Samoin tuo tunnelma,jos kerta niin tiukkaa oli miten siellä liikuttii,törmäilemättä tuoho tunnelmaan.Kui herkkä kyseinen oli kutiamaan, jos kutkutti alapäästä nauroko herkemmin kuin katon läheltä. Saisiko tuota tunnelmaa kassissa tuotua kottiin, varsinkin hilpeetä tunnelmaa, entä sattuu olemaan hautajaiset seuraavana miten kävis juhlaväelle kun vanhastaan eilisillasta ois jääny nurkkiin sitä hilpeetä tunnelmaa,olis huonosti siivottu ni kiireellä jääny. Mietin vielä koko jutun totellisuutta, onkohan mahollista niin tiukkaa tunnelmaa olis olemassakaan, jos vaikka veättävät kansaa, luulevat että niin tyhmiä ollaa että moista uskottais, vois muka hipelöiä tunnelmaa. Tai tuo hernerokka sumu en usko enne ku näen.