Näin meillä.

Turhake joki
Turhake joki

Kuntamme on pieni ja siksi jää. Niinku laulussa sanotaan pieni hikirakkula jossain Suomineiton iholla. Sen verran on kuitenkin että pukkaa hikeä ja pauhunaa. Jos tukkoon menisi jokin muu rakkula työntäisi tuplasti enempi.

 Ei siis mikään turhake. Kunta on pitkän ja itea rikkaan väestön kehityksen tulos. Täällä Jonnin veen rannala tämä on. ( nimi tullee siitä kun joskus oli kysytty väeltä mistä työ ootte tullet niin olivat tietämättömyyttään sanoneet "jonnin veen rannalta". Siitä se oli tullu nimeksi jonnin veet. Alue on mettien tasasten maitten aluetta, aika keskeltä kylää virtaa Turhaks joeks sanottu puro ärsyke.

 Ku koululaiset heittävät vetesä siihen jo on pelkona tulva vaara. Ei oo maltettu tukkia kun satteisina aikoina parhaat on kuullut jonkinlaista kohinaa jopa joen suunnalta. Ei ihan imatran kosken tai mikä lie tuntua, kohinaa kuitenkin. Toisaalta epäillään että kohina johtuu keväisin jotta rytteiköissä kutteen muutkin kun kutuhauet. Puro on keväisin monen elannon pilareita tai ainakin pikkunen lisä haukien noustessa jokea pitkin kohti alkulähteitä kenties jopa Tuhkujärvelle asti. 

No eihän se mikään järvi oo ihan turhake lämpäre. Tosin nöösinä tuli siin käytyä oksa hyppyjä tehtyjä. Sillo vesi oli jotensakin puhasta nyt taitaa Notkulan väen lampaijen lietteet lorahdella kohti järven retkua. Notkulan isäntä on sellanen eko aktivisti, käy niittelemässä ruohikotkin jotta vesilinnut saa paskoa rauhasa lämpäreeseeen. Parraat on nähny joinakin vuosina joutten parin keinahtemassa järven pintoja pitkin kuin Lyytisen pari jäillä konsanaan. Naamavärkki on kyllä nykyään sen näkönen että on useamman kerra otettu hiuka pintakosketuksia. Mennääpä takas joen partaalle


Liemosen Euken väittää jopa nähneen jopa jonkin ns. turistiparin pystyttäneen telttansa joen partaalle. Siitä lähti Eukenen aatos tehä kampinki alue joen partaalle. Pieni mutka on ollu matkassa kun Lyyti Kottarainen oikea nimi on Kotvonen liikkuu kun kottarainen sillee lepattaen. Asiaan siis, Lyyti ei oo suostunut .myymään tontin palaa. Euken ois aloittanut sellasesta parin teltan alasta ettei tuu tappioita ja maksais käteisellä sen satasen heti. Lyyti on kuulema tiukkana ja haluaisin myyvä isomman alan sillä satasella mutta kun tuo Eukene ei uskalla ottaa näin alkuun riskiä liian isosta pisneksestä, haluais aloittaa varoen.

Huhhuja on kuultu että sovinto ois jo lähellä. Kylän polliisi, (ainoa sellane)Kuturaisen jokke ite ittesä nimittäny sellaseks, ei mittää virallista. Jostain saanu sellasen polliisi lippiksen. Oisko Kuturaisen Vilma ommellu jostain tuulipuvun takkiin selälle ite leikkaamat kirjaimet polliisi. Takki on keltanen jääny pieneks postin takeista kun kirjainten alta heikosti lukee isolla posti. Kylän penskat nauraakin kun selässsä tuntuis välillä lukevan jotta POLPOSLIISI. 

Tämä meiän virkavalta on toiminu sovvittelija tässä tiukassa kiistassa. Huhutaan että Euken maksaisi vain 50€ ja joutuis ottaa 5 teltan alan. Euken on suostunu ottamaan myönnytyksenä Lyytiltä vanhan puuseen siihen kulmalle ja pienen vanhan kanalan jonka lyyti siirtäis niinku myynti ja toimisto tilaksi.

Pittääki muistuttaa Veteläisen Lyytiä jotta lisää infoon tämän tulevan kampinki alueen. Tältä osin kunta jatkaa yrittäjä ystävällistä linjaasa.