Nykyajan menneen tuleva aika

KIssan pierut näille vanhoille ukkojen jorinoille kuka juutas näitä jaksaa lukea saati kuunnella. Aika sairas täytyy olla tai ainakin lukutaioton . Ehkä voi olla pientä vajavaisuutta soutajie määrässä.

Tuntguu jotennin itestä paremmalta jos siirtäisi sen mikä on takana päin etteen ja sen mikä eessä taaksepäin. Ette ymmärtäny, elkää huoliko en minäkään. Tarkotin jotta sen mitä nämä ukot horisee muka menneenä tulevaan aikaan ja sen mitä ne luulee eessä olevan taakse eli menneeseen aikaan. Tukliko vieläkään selväksi? Ei minulle ainakaa, ollaankin ehkä aika hyviä kamuja kun kukaan ei ymmärrä yhtään mitään.

Kokeilempa rautalankateroriaa.. Kun ukko kertoi sen aikaisesta pottujen istutuksesta esim kuokalla ja kippeellä selällä muutaman viikon niin nyt se tehään sellasen julmetun ison konneen kanssa joka tekee yhenmiehen istutus homman muutamassa minuutissa, seurauksena julmettu polttoainelasku kone velat ja hirviä vapina lissääntyneen vapanajan ja ressin seurauksista kun velat ja juomat iskee päälle.

Toiste päin nykyset konttorirotat siirretään pellolle kuokkien ja viikatteien kanssa perunan nostoon istutukseen, voipi siinä jääjä talven potut saamatta tahi muutakaan elinehtoa. Puhumattakaan lain siitä oletetusta 4-7 tuntiin työaikaa jota ei oo tai kattomatta kaikki roisit filmit, ei oo sellasta kun enne, pussatessakin kamera pyöri taivaalla tuntitolkulla jos oli hias pussailemaan..

Tätä aattelin oisko siinä mitään vaihtaa aikojen paikkaa ja vaari pukata nykyaikaan ja nää hienot jupit menneeseen. Ooon samaa mieltä ei mittää järkeä, mutta teen sen silti näissä ajattelijan hommissa ei oo koskaan muutenkaan ollu mitään järkeä.

Nytkin törkkii haarukalla kylkeen ettei tollasii voi kirjottaa. Ei tietenkään voi , mutta kirjotan silti. Tuntuu aina mukavammalta mennä päin vastarantaa kun myötäsessä veessä. Kokkeilpa itenki kun outte uimassa kuinka mukava se on lillua veessä pikku aallokossa kunhanette karahda karikkoihin.

Jossakin vaiheessa jäimme noihin käpykansan koukeroihin heiän saapuessa jostain pietarin suunnalta kauas kainuun mettiin karkuun kaikkee pahuutta.

Vaarin isoisä oli kuulemma ajellu koko matkan biopolttoaineella toimivalla Belaruksen resulla, ei ollu toiminu kuulemma muulla kun lehmän kuselta vaikuttavalla nesteellä pukaten peräänsä kaiken kattavaa ja savuttava mustaa nokea haisten sille itelleen, sitähän se oli ureaa, . Puulavan kyyvissä oliat saivat noen värittämät naamavärkit ihan kaupantekijäisiksi.

Ukko huuteli välillä pitämään kiinni lavan reunoista alamäkien kohatessa.

"Hops. Hops! Otahan aikalisä. Ei tuo ole vielä nykyaikaa, mennää vielä aika kaukasissa vesiss." huuteli ajattelija seläntakana kurkkiessaan tullutta pränttiä.

"Missä on Valmetit, Massikat kunnon peräkärryt, navikaattorit, suojakypärät, kahvipaussit ABC:llä , rajamuodollisuudet,"

hyvä on hyvä on, aattelin. Saamasi pitää. Laitetaan suippokorva vaari ajelemaan pitkin naapurin teitä jalemaan kohti kainuun mettiä

Toisaalta mitähän äijä meinaa laittaa nykysten tattien tallaajien tekevän kun joutuvat touhuavan kaukana kaikesta sivistyksestä, vailla koneita tai ittestään selvyyksiä.

Voipi olla että tuo alussa mainittu kissan pieru vaikuttaa muuhunkin kuin hajuun. Äitee sano aina että vaikka joku haisee pahalta se voi silti olla hyvää, en kuitenkaan kannata maistaman , toisaalta naapurisa tykkäävät hapansilakasta, Tökkikää haarukalla jos tuntuu hapanimelältä tai muuten ottaa nenään. En silti aukase ikkunaa, vaan jatkan samalla linjalla. Useamman kerran tuottaja on käyny mulkasemassa pahan sisuisesti ja evänny kahvitaukoja. Juon kuulemma enempi kuin tuotan, muuta kuin sitä itteään paperillle. Ajattelija on lohutellu hänen olevan jo yli nelkyttä vuotta varoteltu samasta asiasta. Annetaan mennä vaan.

Joteen palataan menneen ajan nykyaikaan vai oisko se nykyajan menneeseen aikaan, ite oon jo ihan pyörällään………………………..n...