Onni

Tiistai 23.11.2021
Tiistai 23.11.2021

En tiiä oonko vähä älyinen vai muuten vaan jääny keiton teko vaiheessa vähä mausteiseksi. Paljo asioita missä ei oikein meinaa leikata. Niinku tämä suurosen onni, ihan tolpillaan oleva mies, Kovinkin työteliäs, tieten välillä tuntuu että ei oo ihan muroja lautasella tarpeeks. Mitä sitten tästä Suurosen onnista.
Tuli vain mieleen muori yhtenä päivänä lauleskeli "kell' onni on se onnen kätkeköön". Se tietää kaikki Hätösen Tilta, se rempseämmän puoleinen tyttölapsi, lirkuttelee välillä Onnin kanssa. Miks Tiltan pitäs kätkeä Onni, Suurosen Onni, reipas otteinen ja suulas nuorimies noin 50v. tosin molemmilla on yhtälailla soutajia elämäns veneessä,, onhase niinkin, vakka kantesa valittee, miks se pitäs kätkeä.
Ennempikin pistäsin Tiltan äkäseen piiloon jos vieraita tulee. Jos se olikin niin että onnin piti piilottaa tilta , oon ymmärtäny asian muorin puheista taas kerran väärin. Onni on sellainen vankkarakenteinen mies tartte kivet taskussa kävellä, tuuli paljoa heittele, eikä muutkaan.
Turvallista Tiltan, Onnin varjossa kävellä, selän takkaa näy ku korvat, nekin on usein teipattuna taakse. Ku ei oo hattupäässä, aivot ei oo jäässä.Tuntus ku lepatus kuuluis, ihan ku ois lentoon lähössä tuulisella säällä. Onnia lepatus ei haittaa, menetti suurimman osan kuuloa ainakin sellaista on luuloa meillä olessaan isän kanssa räjäytys työmailla ilman suojaimia. Vilkass poika pitäs ollu myös kuolaimet.
Toisinaan kuuluu kartanolle asti kun haetaan  Onnia,  huutavat ulkoa tulemaan ulos.Loppu tulos miestä ei näy   En oikein vieläkään käsitä miks onni pitäs kätkeä, täytyy kysyä varoen muorilta.
Aika kun kysyyn naputtaa sormella päätä niinku tikka puuta. En ymmärrä sitäkää mitä se tikka sen hakkaukset asiaan kuuluu. Täytyy ottaa selvää, liittyykö Tilaan vai johonkin työhommiin, oisko tehny vilunkia: Mistä muori sen tietää, jaa no Martta ilta männä iltana, oisko kuullu, ei tohi mulle sanua. Otetaan selvää.