Oodi makkaralle.

Oi sinä ruokien kunkku, joka hajoitat mielipiteet rikot kaikki vakiintuneet siteet. Sinusta voi olla niin montaa mieltä, makusi aina kihelmöi kieltä. juomaksi kanssasi kelpaa vain aatelinen punkku. Toiset vannovat oluen nimeen tai hakevat pullon pimeän. Kaikki juomat kuitenkin käy, loppua ei niissä eikä monissa variaatioissasi makusi suhteen näy.
Sinua on tehty kinkuilla, juustoilla, chileillä ja ilman. Makusi maistuu kaikille Heikistä Hilmaan koirista kissoihin.Kun sinut kaupasta hain ensi kertaa käteeni sain olit heti niin tuttu, tiesin tämä, niin tämä on minun juttu. Maistut niin aidolle yhtä lailla kuin pluttana maito.
Mikään sinussa ei ole aito, kuori on muovia ei aitoja suolia, ei lihaa tilalla kaikkea moskaa, pikku roskaa tehden maustasi sen oikean. Kuori voi olla pyöreä, soikea. Paistotavasta kukaan ei ole ranttu. Joskun sen voi polttaa, keittää, folioon kääriä kiukaalle heittää.
Makkarasta ei voi koskaan liikaa sanoa. Lisää kuitenkin rutkasti janoa. Silloin täytyy olla juomaa, Hyvä olisi jos se ois kylmää, hanan tuomaa. Makkara saa olla palanut tai raaka, tuloksista näyttää vaaka. Usein viisari hiukan nousee, kiristää naisväen jousee. Liikkumis tasoa aina voi nostaa, saa hyvän syyn makkaran kustannuksella salaatteja ostaa.
Lihatiskille kaupassa kun meet huomion tarkan teet, ei makkaraa lain, kiireesti kauppiaalle selittämään tilaukseen makkarat vain. Lihatiskissä ei näkynyt lain. Makkaraa saat siivuina , lenkkinä, nakkeina, pieneksi silputtuna hakkeena.
Makkaraa muista syödä, hyväntuulisena työssä ennätyksiä lyödä, Vatsa ei tuosta tekeleestä aina ehkä kiitä, mikään ei sille kuitenkaan riitä. Mielesi ehkä huonolla ololla vatsasi täyttää, muista tuotetta jaloa sinappia kaverina silloin tällöin kuitenkin käyttää. Makkara on ystävä ja, siihen tulee oikea palo. Siitä saat oikean ystävän kera sinapin, oluen ja maidon.