Ruokailu

Sunnuntai 26.12
Sunnuntai 26.12

Mistä sais herkkuruokaa ostaa se mielialaa ja tunnelmaa merkitsevästi kyllä nostaa.
Kunnon lautasellinen jotain hyvää, ei mitään riisin jyvää, siitä ei nälkä lähde, eikä edes kunnolla siirry, yhtään hymyn suomaa uurretta kasvoille sillä ruualla piirry.
Kunnon läskiä ja pottua sen olla pitää, tuolla ruoalla päässäkin jotain ajatuksen tynkää kenties jossain välissä alkaa itää. Ei mitään porkkanaa, lantun juurta, lautaselle pitää piirtyä jotain kunnollista ja suurta, ei ainaskaan punajuurta.
Miten ois oikea sian kylki, nyt ajatuksestakin suussa valuu kunnon sylki. Niin että rasva tihruu pitkin lautasen reunaa, siihen kun lisää puolenkilon pihvit kunnollista peuraa. Voin sanoa kokemuksesta että siitä vain maku nystyröissdä hyvää seuraa.
Kunnon ruoassa pitää olla kunnon juomaa, parin litran kolpakko vahvaa sahtia, silloin ei enää tarvita missään vahtia, tuo juoma jos sitä on kunnolla pantu, se kyllä itsessään antaa ruoalle tahtia, ovelle turha panna vahtia, sekin kuitenkin vetelee sahtia.
Meinasi unohtua alusta pois kunnon ryyppy, pakkasessa ollutta väkevää metsän juomaa parasta jos se ois sitä iteään poltettua pontikkaa, siinä se ois mettän maku, pikkuhaittapuoli siinä ei oo maku vaan sen laillinen haku.
Kerlpoaa siinä supi suomalainen kossu, siitä kylmänä tykkää kaikkien nassu. Sen kun huitasee alkuaan huiviin, makunystyrät aukee, hilpeästi tunnelmakin myös laukee.
Ruoasta kannattaa nauttia oikeilla tavoilla, ei missään tanssilavoilla, oikeaa paikkaa kannattaa hakea, jos ei löydy, ei siinä köyhdy jos pihalle ne omalle pihalle pukkaa. Ei muuta kuin tarjoilut pihalle rahtaa, varikset ja harakat tykkää ja vahtaa,. Eikun nauttimaan oikeasta ruoasta, sen tuomasta mielihyvästä syvästä