Elämän kirjoa

Ajattelija miettinyt pitkin kesän alkua elämää ja sen vaihtelevaa merkitystä kaikelle toiminalle, oli se sitten jonnin joutavaa tuherrusta tai muka oikian tärkeää tekemistä, käjet taskussa puhisemista. Kivellä istuessa, kannonpäällä tuskaillessa, viltillä makkoilessa, mitään aikaansaamatta. Ajatusten vyöryessä ees taas pitkin lyhkästä pururattaa korvien välissä.

Syntyi ajatus elämän trilologiasta, ensimmäine osa ollu jo jonkin aikaa tekkeillä, yritän karttaa näin eläkeiässä sitä yhtä kolmi kirjaimista sanaa ( työ) kirjotin silmät kiinni. Muori ihmettelee tätä luomisvimmaa nyt kun talvella kolaan ei millään tarttunut ja ois ollu todellista luomista. Kaikki aikanaan. Osat ilmestyvät kuukauven välein, ajattelijan kuukauven mukaan. 

Kokoelmaa on kirjoitettu ajattelija runomenetelmällä , elkää välittäkö, osin myös haiku menetelmää testaten systeemillä 5 /7/5 tavua. Ajatukset on ajattelijan käsityskyvyn sisällä, tuottaahan se iloa jos jokin muukin huomaa ymmärtävänsä jotakin kirjoittajan mielenmaisemista. 

Ensimmäisen osan sisältö kulkee sekavassa mielentilassa elämän poluilla käpyjen  pistellessä jalkapohjia.

Toisessa osassa ajattelija keskittyy suuriin kysymyksiin pienessä päässä, hakien jonninmoista kontaktipintaa sieltä sun täältä.

Kolmas osa keskittyy historiaan ja sen vaikutukseen ajattelijaan ja aikaan.

Flag Counter