Minä.....kö juureton

Juurettomuus tulee usein kun vaihtaa asuinpaikkaa, ei ole ystäviä , tuntee ettei kuulu minnekkään. Minä sentään kuulun johonkin. Olen monen klubin jäsen, oikeastaan kaikkien kauppojen joita lähellä on. Ystäviäkin minulla on runsaasti, tai oikeastaan hyvän päivän tuttuja, mutta ne voidaan laskea ystäviksi. Ehkä en ole kerinnyt hankkimaan ystävia eikä niitä ole tullut kun työni on vaihtunut jonkin verran ja olen olluthyvin monessa ravintolassa töissä ulkomaita myöten. Joka paikassa olen viihtynyt hyvin, ikään kuin työntänyt juureni sen alueen mutiin.
Muutama viikkositten eräs myyjä soitti ja sanoi että hyvä ystävä minulla olisi myytävänä sinulle hieno lehti. Jos olisin ihan vieras ei hän olisi sanonut ystäväksi. Tilasin tuon lehden 147 eurolla kun ystävä tarjosi. On minulla siis ystäviä. Norjassa ollessa asuin 3 vuotta hotellihuoneessa tunsin juurtuneeni sinne. 

Jopa hotellin johtajakin ihmetteli kuinka hyvin olin ikäänkuin juurruin tuohon huoneeseen enkä suostunut lähtemään kellarikerroksen asuntoon. Nyt olen asunut nykyisessä asunnossani ja paikkakunnalla useita vuosia. Suunnitellut olen asunnonvaihtoa mutta kun edellisestä on kulunut 7 kk en ole vielä löytänyt uutta. Toisilla se on vain veressä tämä liikkuminen, ei se ole juurettomuutta. Olen vain tosiaan muuttanut niin usein etten ole ehtinyt kotiutua ja purkaa muuttolaatikoita. Ystäväni eivät tiedä numeroani kun vaihdoin sen taas. Olisivat varmaan soittaneet jos tietäisivät eikä se olisi salainen nykyään. Noita ystävien myynti tilauksia tuli liikaa, muutin sen salaiseksi.
Minä....kö juureton jos muutan usein.